Knock-outfasewedstrijden in FIFA 2022

De ronde van 16 werd gespeeld van 3 tot en met 7 december.Groep A-winnaars Nederland scoorde doelpunten via Memphis Depay, Daley Blind en Denzel Dumfries toen ze de Verenigde Staten met 3-1 versloegen, waarbij Haji Wright scoorde voor de Verenigde Staten.Messi scoorde zijn derde van het toernooi naast Julián Álvarez om Argentinië een voorsprong van twee doelpunten op Australië te geven en ondanks een eigen doelpunt van Enzo Fernández uit een schot van Craig Goodwin won Argentinië met 2-1.Het doelpunt van Olivier Giroud en de brace van Mbappé zorgden ervoor dat Frankrijk een 3-1 overwinning behaalde op Polen, waarbij Robert Lewandowski het enige doelpunt voor Polen scoorde uit een penalty.Engeland versloeg Senegal met 3-0, met doelpunten van Jordan Henderson, Harry Kane en Bukayo Saka.Daizen Maeda scoorde voor Japan tegen Kroatië in de eerste helft, voordat een gelijkmaker van Ivan Perišić in de tweede helft.Geen van beide teams kon de winnaar vinden, waarbij Kroatië Japan met 3-1 versloeg in een penalty shoot-out.Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison en Lucas Paquetá scoorden allemaal voor Brazilië, maar een volley van de Zuid-Koreaan Paik Seung-ho bracht de achterstand terug tot 4-1.De wedstrijd tussen Marokko en Spanje eindigde na 90 minuten als een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de wedstrijd naar verlenging ging.Geen van beide teams kon een doelpunt maken in de verlenging;Marokko won de wedstrijd met 3-0 na strafschoppen.Een hattrick van Gonçalo Ramos zorgde ervoor dat Portugal Zwitserland met 6-1 versloeg, met doelpunten van de Portugese Pepe, Raphaël Guerreiro en Rafael Leão en van de Zwitserse Manuel Akanji.

Op 9 en 10 december werden de kwartfinales gespeeld.Kroatië en Brazilië eindigden na 90 minuten op 0-0 en gingen naar verlenging.Neymar scoorde voor Brazilië in de 15e minuut extra tijd.Kroatië maakte echter gelijk via Bruno Petković in de tweede verlenging.Met een gelijke stand besliste een penalty shootout de wedstrijd, waarbij Kroatië de shoot-out met 4-2 won.Nahuel Molina en Messi scoorden voor Argentinië voordat Wout Weghorst kort voor het einde van de wedstrijd gelijk maakte met twee doelpunten.De wedstrijd ging naar verlenging en vervolgens naar strafschoppen, waar Argentinië met 4-3 zou winnen.Marokko versloeg Portugal met 1-0 en Youssef En-Nesyri scoorde aan het einde van de eerste helft.Marokko werd de eerste Afrikaanse en de eerste Arabische natie die doorgingen tot de halve finales van de competitie.Ondanks dat Harry Kane een penalty scoorde voor Engeland, was het niet genoeg om Frankrijk te verslaan, dat met 2-1 won dankzij doelpunten van Aurélien Tchouaméni en Olivier Giroud, waardoor ze naar hun tweede opeenvolgende halve finale van het WK werden gestuurd.

Kom je eigen paraplu ontwerpen om het team te steunen!

Posttijd: 13 december 2022